Få foretaget spytkirtelkirurgi på Charlottenlund Privathospital i Danmark!


fjernelse af spytkirtler

Charlottenlund Privathospital tilbyder spytkirtelkirurgi af samtlige spytkirtler, dvs. både mundbunds- (glandula sublingualis), kæbe- (glandula submandibularis) samt øre-spytkirtel (glandula parotis).


Inden du opskrives til operation er det vigtigt at diagnosen er stillet korrekt og at der foreligger både biopsi og skanning, således at kirurgen kan vurdere operationens omfang inden denne aftales.


Operationerne foretages af udelukkende af fast tilknyttede konsulenter som til daglig arbejder som overlæger i halskirurgi på de offentlige sygehuse. Operationerne foretages ikke igennem Det Udvidede Fri Sygehusvalg (DUF) idet dette ikke omfatter operation af spytkirtler, men foretages både privat og igennem sundhedsforsikring.


Vi er stolte af, at kunne tilbyde operationer af nogle af de dygtigste halskirurger i Danmark.

Bestil tid til behandling
  • Kort om spytkirtlerne

    Spytkirtlene er parrede kirtler som mennesket i alt har 6 stk af i og omkring munden. Alle spytkritlerne producerer spty og tømmer sig ind i mundhulen. Der er imidlertid stor forskel på kompositionen af det spyt som kirtlerne producerer. 

    Den største spytkirtel er glandula Parotis som også kaldet ørespytkirtlen. De fleste kender den ikke længere, idet vi i dag vaccinerer imod fåresyge som netop er en infektion i glandula parotis. Ørespytkirteln producerer rent tyndtflydende spyt som det kendes når munden "løber i vand". Spyttet transporteres igennem kinden og ind i mundhulen ud for de bageste kindtænder i over kæben. 


    Lige under kæbevinklen, finder man den næststørste spytkirtel, glandula submandibularis, også kaldet kæbespytkirtlen. Denne producerer en blanding af sejt og tyndt spyt og tømmer sig ud fortil i mundbunden lige under tungen. 


    Aller forrest, lige under tungen, finder man den sidste spytkirtel - glandula sublingualis eller tungespytkirtlen. Denne producerer udelukkende et meget sejt sekret som tømmes ud igennem den samme kanal som kæbespytkirtlen. 

  • Spytkirtelsygdomme - hvilke findes der?

    Årsagerne til fjernelse af spytkirtler er meget forskellige. I ørespytkirtlen foretages oftes en delvis fjernelse af kirtlen på grund af godartede knuder i kirtlen, men langt den største årsag til at operere på kæbespytkirtlen skyldes at der - på samme vis som man kan danne tandsten - kan dannes en sptysten. Nogle personer har mere udtalt tendens til dette end andre. Dannelse af sten i spytkirtlernes udførselsgange giver ofte smerter i forbindelse med fødeindtag og såfremt tilstanden ikke kan behandles med en kikkertoperation, vil total fjernelse komme på tale. 

    Fjrenelse af tungespytkirtlen skyldes primært såkaldte dykker-ranulaer som er sjældne former for ophobning af meget sejt og slimet spyt i kirtlen som ikke kan komme ud. Dette kan give en skæmmende og generende udfyldning under hagen, men er ganske ufarligt. 

    Uanset hvilken lidelse du skal opereres for, er du i trykke hænder på Charlottenlund Privathospital, hvor landets dygtigste kirurger tilbyder deres kompetencer indenfor netop dette område. 

  • Hvis du vil vide mere

    Lider du af sygdomme i spytkirtlerne, så kontakt Charlottenlund Privathospital for en hurtig tid til forundersøgelse, samtale og behandling. 

Share by: